OMI MAGNETOTERAPIJA: najbolji i najraznovrsniji uređaji

OMI PEMF magnetoterapija predstavlja sintezu nekoliko desetljeća pokušaja da se ljudima omogući svakodnevno korištenje pulsirajućih magnetnih uređaja bez liječničkog nadzora.

Nakon usuglašavanja kako uređaji ne predstavljaju rizik (a mogu itekako doprinijeti poboljšanju), krenulo se u realizaciju projekta omogućavanja korištenja uređaja što većem broju ljudi. S obzirom na individualne potrebe, uređaji se mogu koristiti kao preventivna mjera, dodatna ili pak isključiva terapija, a jedan uređaj može koristiti nekoliko osoba.

OMI pulsirajući elektromagnetni uređaji ne koriste se kao medicinski uređaji, ali postoje brojne studije i svjedočanstva koja potvrđuju da se PEMF magnetoterapija koristi kao dodatna pomoć pri velikom broju problema. Ako želite saznati koliko je raznovrsna uporaba ove vrste terapije, ali i upozorenja te kontraindikacije, predlažemo da otvorite sljedeću poveznicu:

Pulsirajuća magnetna terapija: ozdravljenje bez lijekova i uklanjanje boli

 OMI PEMF Ring za ponovno uspostavljanje blokiranog protoka iona

Zabilježena uporaba pulsirajućeg elektromagnetnog polja:

 • mišićno-koštani sustav: reumatoidni artritis, hernija diska, osteoartroza (osteoartritis), osteoporoza, prijelom kostiju, pseudoartroza, dislokacije i uganuća, mišićno-koštane boli, tendinitis, ozljede ligamenata, smrznuto rame (periarthritis ramena), teniski lakat, psorijatični artritis, fibromialgia
 • cirkulacija: problemi krvnog tlaka, aritmija, angina (angina pektoris), arterioskleroza, proširene vene, čirevi na nogama, Raynaudov sindrom
 • gastrointestinalni sustav: dijabetes i komplikacije uzrokovane dijabetesom, upala gušterače (pankreatitis), Crohnova bolest, stomatološke i oralne bolesti
 • dišni sustav: bronhitis, upala pluća, astma, tuberkuloza
 • živčani sustav: glavobolje, migrene, poremećaji spavanja, zujanje u ušima, bolovi u leđima (lumbago, išijas), moždani udar, Alzheimerova bolest, Parkinsonova bolest, multipla skleroza (MS), amiotrofična lateralna skleroza (ALS), sindrom karpalnog tunela, ozljede leđne moždine, poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje

OMI PEMF Pads Mat stimulira procese obnavljanja u tijelu

U opsežnom djelu Pulsirajuća magnetna terapija: ozdravljenje bez lijekova i uklanjanje boli  izneseno je mnoštvo primjera u kojima je magnetoterapija korištena za otklanjanje ili ublažavanje problema, bilo samostalno bilo u kombinaciji s drugim tretmanima. Primjeri i tvrdnje potkrijepljeni su znanstvenim studijama:

 • ublažava bolove (blokira širenje “signala boli”)
 • smanjuje upale
 • poboljšava cirkulaciju (vazodilatacijom – širenjem krvnih žila)
 • osnažuje imunološki sustav
 • poboljšava opskrbu kisikom
 • poboljšava otpornost na stres (smanjujući osjetljivost receptora za stres)
 • pospješuje spavanje (povećanjem proizvodnje melatonina)
 • podiže razinu energije (poticanjem procesa oksidacije)
 • ubrzava oporavak
 • pospješuje tjelovježbu (bolja cirkulacija zagrijava mišiće)
 • ima antimikrobno djelovanje.

U svrhu potpunijeg obavještavanja priložili smo i nekoliko informacijskih videa. Pomoću njih zavirite u jednostavan, koristan i nadasve zdraviji način življenja potpomognut Omijevim pulsirajućim elektromagnetnim uređajima.

Video uradci su namijenjeni isključivo u informativne svrhe i nisu zamjena za liječničku dijagnozu ili profesionalno preporučeno liječenje.

Kod zdravstvenih problema, pogotovo onih ozbiljne naravi, uvijek prije uvođenja novih metoda potražite savjet vašeg liječnika. Informacijski video na našoj ili bilo kojoj drugoj stranici ne može zamijeniti stručne savjete.

Pulsirajuća magnetoterapija – Pomoć za nesanicu

Magnetoterapija za bolji san

Pomoć za nesanicu

U 2001. godini Pelka, Jaenicke i Gruenwald napravili su dvostruko slijepo, nasumično kontrolirano istraživanje tretirajući pacijenate koji su patili od nesanice pulsirajućom magnetnom terapijom.

Kod 70% grupe zabilježen je potpuni nestanak nesanice, 24% ih je je doživio veliki napredak, a preostalih 6% postiže mali, ali značajan napredak.

Drugim riječima, 9 od 10 pacijenata koji su patili od nesanice reklo je da su doživjeli veliki napredak ili da je njihova nesanica u potpunosti prestala uslijed primanja tretmana pulsirajućom magnetnom terapijom.

Pulsirajuća magnetoterapija – Poboljšanje cirkulacije

Magnetoterapija za bolju cirkulaciju

Poboljšanje cirkulacije

Kada je tijelo u mogućnosti dostaviti dovoljno kisika i hranjivih tvari u ozlijeđeno područje, većinu je vremena u stanju da si samo pomogne.

Potrebno je imati dobru cirkulaciju kako bi se vaše tijelo snabdijevalo dovoljnom količinom kisika i hranjivih tvari.

S obzirom na to da pulsirajuća magnetna terapija može pomoći u poboljšanju cirkulacije, na taj način omogućava tijelu učinkovitije samoizlječenje.

Pulsirajuća magnetoterapija –  Nada

Magnetoterapija: nada

Nada

Počevši odmah nakon Drugog svjetskog rata, Japan je počeo eksperimentirati s elektromagnetskim valovima  i ova se tehnologije brzo proširila Europom.
Između 1960. i 1985. godine, gotovo svaka europska zemlja dizajnirala je i proizvodila vlastite magnetske terapijske sustave.
Više od 10.000 znanstvenih radova je objavljeno o učincima pulsirajuće magnetne terapije.
Također, više od 2000 dvostruko slijepih, nasumično kontroliranih istraživanja pokazalo je sigurnost i učinkovitost pulsirajuće magnetne terapije  za različita stanja.
Ove studije su također pokazale da pulsirajuća magnetna terapija promiče i održava zdravlje i funkciju stanica na generalnoj razini.

Pulsirajuća magnetoterapija – savjeti za kupnju

Magnetoterapija: savjeti za kupnju

Savjeti za kupnju

Kad kupujete pulsirajući magnetni madrac, budite vrlo oprezni prilikom davanja osobnih podatka – pogotovo ako internet stranica ne objavljuje cijene za pulsirajuće magnetne uređaje.

Ako internet stranice zahtijevaju da ih nazovete ili da proslijedite  svoje podatke kako biste saznali cijene njihovih pulsirajućih uređaja (Pads Mat, Ring, Pulsepad), vjerojatno ćete platiti više za uređaje od kupca koji je izvrstan pregovarač.

Kao opće pravilo, dobit ćete više za svoj novac ako radite s tvrtkom koja je spremna objaviti svoje cijene.