Pulsirajuće elektromagnetsko polje u interakciji s našim stanicama održava dinamičku ravnotežu, čime pomaže u održavanju našeg tijela na optimalnoj razini. PEMF terapija komplementarno pomaže u smanjenju umora i postizanju više razine energije.

U svakoj stanici našeg tijela postoji potencijalna razlika između dviju strana membrane koja okružuje stanicu. Postoji razlika između koncentracije nabijenih iona unutar stanice i izvanstaničnog prostora. Razlika u koncentraciji se održava stalnom aktivnošću ionskih kanala i pumpi u membrani. Taj fenomen nazivamo fiziološkom ravnotežem ili homeostazom.

pemf terapija: ravnoteža

Kao odgovor na staničnu ozljedu potencijalna razlika se mijenja i narušava ravnotežu. Pozitivno nabijeni ioni natrija teku u stanicu, dok negativno nabijeni elementi u tragovima, voda i proteini izlaze iz stanice. Voda se nakuplja u izvanstaničnom prostoru, što rezultira oteklinom ili edemom.

Primarna meta pulsirajućeg elektromagnetnog polja je stanična membrana, a modifikacijom aktivnosti receptora vraća se normalna funkcija oštećenim stanicama. Magnetsko polje je stoga sposobno pomoći ponovnom uspostavljanju izgubljene ravnoteže. PEMF utječe na propusnost membrane mijenjajući broj i funkcije membranskih receptora. Doprinoseći ponovnom uspostavljanju normalnih vriednosti, PEMF potiče prirodno zacjeljivanje rana i smanjivanje oticanja.

*PEMF terapija spada u komplementarnu terapiju, a spomenuti podaci koriste se u informativne svrhe, a ne za liječenje ili dijagnostičku namjenu.

Prijavom na facebook ili newsletter dođite do vrijednih popusta i posebnih ponuda za članove!