Na tisuće dosad provedenih istraživanja pokazuju kako pulsirajuća elektromagnetna terapija može pozitivno utjecati na signale boli. Ovo je sjajna vijest za one koji pate od kronične boli, a kao rezultat toga sve više pojedinaca koristi PEMF uređaje kao prirodnu alternativu kako bi dodatno umanjili bol.

Oni koji pate od kronične boli često se oslanjaju na lijekove protiv bolova kako bi ih smanjili. U tom procesu zaboravlja se kako tijelo ima urođenu sposobnost regeneracije. Sposobnost se postepeno gubi s godinama jer dolazi do slabije komunikacije među oštećenim stanicama. Dugotrajnim prekidom komunikacije raste mogućnost javljanja kronične boli, a upravo je uspostavljanje ravnoteže među stanicama jedna od odlika PEMF terapije.

Kada se popravi stanje stanica, povećava se mogućnost oporavka i zato se magnetna terapija reklamira kao jedna od najboljih komplementarnih terapija za bolove i upale.

Postoje mnogi aspekti PEMF terapije koji će privući ljude s kroničnom boli:
– terapija je bezbolna
– terapija je neinvazivna
– može se koristiti u vlastitom domu kada vam je najpotrebnija
– dugoročno smanjuje troškove povezane s tretiranjem boli
– djeluje na staničnoj razini gdje leži korijen problema
– povećavanje šansi za smanjenjem unosa lijekova.

Zbog svega navedenog razumljivo je zašto magnetoterapija postaje sve raširenija. Glavna svrha korištenja PEMF terapije za one s jakim upalama i bolovima je pomoć u obnavljanju stanične energije. Nakon što stanice energiziramo, olakšat ćemo tijelu da započne proces regeneracije.
Stimulacija stanica je ono što pomaže bržem zacjeljivanju, a naposljetku će i okolna tkiva, živci, zglobovi i mišići bolje funkcionirati.

Tretmani injekcijama i steroidima u najboljem slučaju su privremeni i uspješno smanjujuju upalu koja se neminovno vraća, a kao moguća posljedica javlja se i slabljenje tkiva koje može pogoršati bol nakon što učinak prestane.
Lijekovi, injekcije i rizični postupci u kojima se spaljuju živčani završeci mogu zaustaviti ili poništiti signale boli, no što ako se živci ne regeneriraju? U svakom slučaju, bilo da su vam konvencionalni lijekovi potrebni ili ne, prednost PEMF terapije je u tome što se koristi kao prirodna, neinvazivna i dodatna pomoć, neovisno o vašim drugim tretmanima.

PEMF terapija djeluje kao svjetionik za one koji su isprobali konvencionalne terapije i druge alternativne terapije koje nisu djelovale ili ne mogu više djelovati. Magnetna terapija nježno stimulira stanice i živce, usporavajući tjelesnu reakciju na bol. Zabilježeni učinci su kratkoročni i dugoročni.

PEMF terapija pomaže pri:
– blokiranju boli
– smanjenju upala
– povećanju fleksibilnosti stanica
– usporavanju upalnih medijatora
– ponovnom uspostavljanju normalne interakcije stanica.

Brojna istraživanja u Europi i SAD-u spominju učinkovitost PEMF terapije za kroničnu bol i zacjeljivanje. PEMF terapija također poboljšava cirkulaciju.

Bez obzira imate li reumatoidni artritis, osteoartritis, lupus, multiplu sklerozu ili druga kronična bolna stanja, razmislite i posvetite vrijeme istraživanju PEMF terapije.

Postoji nekoliko uređaja različitih veličina kojima možete pokušati dodatno smanjiti bol i upalu, a najprepoznatljiviji su:
OMI PEMF Pads Mat za tretmane cijeloga tijela,
OMI Ring za ruke, noge i vrat,
– prijenosni OMI Pulsepad pogodan za korištenje na poslu i putovanju.

*PEMF terapija spada u komplementarnu terapiju. Spomenuti podaci koriste se u informativne svrhe, a ne za liječenje ili dijagnostičku namjenu.

Prijavom na facebook ili newsletter dođite do vrijednih popusta i posebnih ponuda za članove!