Pulsirajući elektromagnetni uređaji ili PEMF uređaji koriste se desetljećima kao dodatna pomoć za poboljšanje sna, ubrzanje oporavka i smanjenje boli. Ovi uređaji šalju ciljane energetske impulse u tijelo kako bi stimulirali stanice i potaknuli brži, ali još uvijek prirodni oporavak. Uređaji se koriste u cijelom svijetu i dostupni su brojni tipovi uređaja ovisno o vašem fizičkom stanju i potrebama. Ako vam je teško izabrati “pravi” uređaj, pomoći će vam nekoliko korisnih uputa.

VRSTE PEMF UREĐAJA

Postoje stotine proizvođača i još više varijacija uređaja. Ovi uređaji se koriste na različite načine i za različite probleme. Kako biste razumjeli koji uređaj trebate isprobati, navest ćemo neke od najčešćih vrsta uređaja:

PEMF MADRACI

PEMF madraci su ravne prostirke pričvršćene na kontroler i daljinski upravljač pomoću kojih podešavate tretmane. Pružaju komplementarne tretmane za cijelo tijelo kako biste obuhvatili različite probleme, uključujući bol ili ukočenost mišića, lošu cirkulaciju i druge bolove u tijelu. Postoje čak i izvješća kako ova vrsta PEMF uređaja pomaže kod kontroliranja dijabetesa i da može potaknuti zacjeljivanje oštećenih kostiju te stimulirati organe. Zbog lakoće korištenja u vlastitome domu, predstavljaju odličan izbor za većinu korisnika.

PEMF STROJEVI

Ovo su veliki PEMF uređaji koje obično viđate u ordinacijama terapeuta. Otprilike su veličine kovčega i imaju gumbe na vrhu i cijevi koje izlaze iz njih. Cijevi se postavljaju na različite dijelove tijela i ispuštaju elektromagnetske impulse u tkivo. Ovi se uređaji često koriste za liječenje atletskih ozljeda, jer isporučuju fokusirani puls ravno u oštećeno tkivo. S tim ciljem na umu, mogu se koristiti na bilo kojem dijelu tijela kako bi potaknuli zacjeljivanje i obnovu stanica.

PEMF ZAVOJNICA

Ovi PEMF uređaji mogu se koristiti u vašem domu i izgledaju kao svitci žica na metalnoj platformi. Kako biste koristili ovakve uređaje, uključite ih i sjednete ispred njih. Uređaji se koriste za isporuku impulsa cijelom tijelu, smirujući bolove i potičući mentalno opuštanje.

PRIJENOSNI PEMF UREĐAJI

Posljednja vrsta PEMF uređaja je vrlo mala i obično se noću stavlja ispod vašeg madraca. Pričvršćen je putem cijevi na mali uređaj koji možete koristiti za promjenu postavki. Prijenosni PEMF uređaji dizajnirani su kako bi poboljšali vaše obrasce spavanja i pomogli vašem tijelu da se oporavi od dnevnih zahtjeva, kao i od dugotrajnih bolova. Elektromagnetski impulsi ovih uređaja dopiru do svakog dijela vašeg tijela, tako da možete osjetiti druge pogodnosti kao što su poboljšano pamćenje i mentalni fokus, kao i efekti protiv starenja.

OMI prijenosni uređaji ne spadaju u istu kategoriju uređaja jer odašilju stalan signal (nema promjene postavki) i rade pomoću baterija što znači da ih možete koristiti gdje god poželite, a koriste se za tretmane manjih dijelova tijela. Ujedno, cijenom spadaju u najprihvatljivije PEMF uređaje i odličan su izbor ako se dvoumite oko kupnje PEMF madraca.

OMI PEMF uređaji

Odabir PEMF uređaja često se svodi na pokušaje i pogreške. Kako biste smanjili pogreške, opredijelite se za pouzdane proizvođače koji nemaju previsoku cijenu. Kada usporedite proizvođače, vjerujemo da ćete shvatiti kako OMI PEMF uređaji predstavljaju najbolji omjer cijene i kvalitete.

Zapamtite, ono što je korisno za vas neće nužno biti korisno za nekog drugog jer je svačije tijelo drugačije. Vaše stanje određuje koji uređaj trebate koristiti, stoga ne vjerujte tvrdnjama kako je određeni uređaj apsolutno najbolji. Ne postoji ‘najbolje’, postoji samo ono što je najbolje za vas. Ujedno, budite oprezni pri kupnji uređaja jer postoji mnogo PEMF prevara, osobito u prezentacijskom načinu prodaje.

Prijavom na facebook ili newsletter dođite do vrijednih popusta i posebnih ponuda za članove!