Ako ste zainteresirani za prirodne, alternativne i komplementarne tretmane, vjerojatno ste čuli za pulsirajuće elektromagnetne uređaje. PEMF magnetna terapija predstavlja siguran i učinkovit način za poboljšanje prirodne sposobnosti regeneracije vašeg tijela, zbog čega se može koristiti za zacjeljivanje ozljeda, poboljšanje cirkulacije i ubrzavanje regeneracije. Budući da su PEMF tretmani toliko korisni, postoji mnogo zabuna oko toga što zapravo čini dobar PEMF uređaj i za koje značajke ne vrijedi dodatno plaćati. Ako razmišljate o korištenju PEMF magnetoterapije, evo što trebate znati kako ne biste nepotrebno ispraznili svoj bankovni račun.

Što je PEMF?
PEMF terapija (izvorno Pulsed Electromagnetic Field Therapy) predstavlja jedan od najbrže rastućih trendova komplementarne terapije jer je sigurna, učinkovita i jednostavna za upotrebu. PEMF uređaji emitiraju elektromagnetske impulse koji utječu na električki nabijene ione i molekule u vašem tijelu. Potiče mikrocirkulaciju ili kretanje krvi u najmanjim krvnim žilama i potiče brže te bolje zacjeljivanje. Može se koristiti kao dodatna pomoć u oporavku mišića, kostiju, tetiva, pa čak i organa.

Među razlozima popularnosti PEMF tretmana valja naglasiti sigurnost i neinvazivnost. Iako visokofrekventni elektromagnetski impulsi mogu biti opasni (poput onih koji dolaze iz rendgenskih uređaja), to nije slučaj s PEMF impulsima. Ovi impulsi su niske frekvencije i vrlo su bliski onima u prirodi, zbog čega imaju niz nevjerojatnih prednosti. Prilikom isprobavanja OMI PEMF terapije, ne morate se brinuti o neugodnim nuspojavama jer se uređaji svrstavaju u sigurne wellness uređaje.

Blagodati PEMF-a
PEMF uređaji i njihov učinak opsežno su proučavani u proteklih 60 godina. Studije su pokazale kako su uređaji sigurni i da mogu pomoći kod određenih problema.

Dokumentirane prednosti uključuju:
-ublažavanje boli
-brže i bolje zacjeljivanje
-smanjenje upala
-poboljšanu cirkulaciju
-bolje obrasce spavanja
-brži oporavak zbog pojačane stanične obnove
-poboljšano raspoloženje
-povećanje energije
-poboljšano pamćenje
-usporavanje procesa starenja.

Zbog ovih prednosti PEMF magnetna terapija koristi se kod niza problema. Kao što je naglašeno na više mjesta na našim stranicama, PEMF uređaji nisu medicinski uređaji i ne koriste se za liječenje ili otklanjanje zdravstvenih problema. Ono što PEMF metoda može napraviti jest dugoročno pomoći vašem tijelu kako bi uspješnije aktiviralo samoregeneracijske procese.

Nejasnoće vezane uz PEMF uređaje
Budući da je magnetna terapija toliko raznovrsna, postoji mnoštvo nejasnoća oko toga koji PEMF uređaj najbolje djeluje. To je rezultiralo i velikom konkurencijom, a neki proizvođači nude PEMF uređaje s naizgled basnoslovnim dodacima. Naravno, ovi dodaci ujedno dolaze po znatno višim cijenama. Nažalost, nema nikakvih dokaza da ti “dodaci” imaju ikakve dodatne pogodnosti.

Evo nekih dodataka na koje biste mogli naići prilikom odabira PEMF uređaja:
-obrnuti polaritet
-biofeedback
-različiti oblici valova
-oblik signala.

OMI PEMF
OMI uređaji dizajnirani su kako bi vam pružili sve blagodati PEMF-a bez astronomske cijene. Pružaju maksimalne pogodnosti magnetne terapije bez besmislenih dodataka, zbog čega su dostupni po znatno nižoj cijeni. Dakle, ako upotrebljavate OMI uređaj i ne smatrate ga učinkovitim, kupnja skupljeg uređaja neće imati nikakve razlike. Isprobajte OMI PEMF uređaj i uživajte u svim blagodatima magnetne terapije uz pristupačnije cijene.